Kdo to byli BARABOVÉ?

V časech dávno minulých vyráželi barabové každý den odvést svůj kus hrdé a nebezpečné práce. Stavěli železnice, razili tunely, žili mezi kamením, pražci a ocelí. Po celodenní dřině jim pořádnou žízeň mohla zahnat jenom jediná věc. Pěnivý, hořký a jantarově vydatný půllitr.

Barabové odváděli dobře svou práci, práci, na kterou si nikdo jiný netroufnul a nikdo jiný ji za ně neudělal. Proráželi zemi i skálu, čelili nebezpečí a vzdorovali nástrahám. Dřina to byla těžká a hrubá, ale vyžadovala také dovednosti a zkušenosti. Právem byli na svůj cech hrdí, vysoká byla stavovská čest barabů. 

Pivo BARABA je stejné jako ti, podle kterých dostalo název. Je naše a naše zůstane. Je živé, vaříme ho u nás, z pramenité vody, moravského sladu, českého chmele a jemných pivovarských kvasnic. Nikoho odjinud k tomu nepotřebujeme. Stojí za ním poctivá práce, znalosti, zkušenosti a láska k řemeslu. Pivo BARABA má přirozenou sílu a zanechá dojem.

 

O NÁS

Jsme parta tvrdě pracujících lidí co měla vizi otevřít vlastní pivovar, pivovar který bude vařit poctivá a hrdá piva s příběhem. Proto byl vybrán název BARABA, podle poctivých a hrdých dělníků, kteří regionu přinesli důležitou železnici, která od té doby spojuje lidi stejně jako to dělá naše pivo.

První várka zlatavého moku naší značky tenkrát jěště jako létajícího pivovaru byla uvařena v roce 2015. O rok později jsme v centru Českého Těšína otevřeli náš Pub. Za jehož chodu jsme také usilovně pracovali na přistání našeho létajícího pivovaru do vlastních prostor. To se nám nakonec podařilo a od jara 2021 zde, v centru Českého Těšína, vaříme vašeho oblíbeného, poctivého a hrdého BARABU.

Ať už máte chuť na ležák, svrchňák, nebo rádi zkoušíte nové trendy, u nás vždy najdete to po čem toužíte.

 

Jak vaříme naše pivo

Jde to jen s nejlepšími surovinami. Dobré pivo musí mít dobrý základ. Pro výrobu piva používáme jedině tuzemské suroviny. Moravský slad z nejkvalitnějšího sladovnického ječmene a jemné pivovarské kvasnice dodávají našemu pivu ten správný, poctivý říz. Pivo vaříme ze slavného českého chmele, který je hořký i nasládlý, sytý a voňavý. Všechny chutě ideálně spojí průzračně výborná voda z horského beskydského pramene