Proč Baraba?

 

V časech dávno minulých vyráželi barabové každý den odvést svůj kus hrdé a nebezpečné práce. Stavěli železnice, razili tunely, žili mezi kamením, pražci a ocelí. Po celodenní dřině jim pořádnou žízeň mohla zahnat jenom jediná věc. Pěnivý, hořký a jantarově vydatný půllitr.

Barabové odváděli dobře svou práci, práci, na kterou si nikdo jiný netroufnul a nikdo jiný ji za ně neudělal. Proráželi zemi i skálu, čelili nebezpečí a vzdorovali nástrahám. Dřina to byla těžká a hrubá, ale vyžadovala také dovednosti a zkušenosti. Právem byli na svůj cech hrdí, vysoká byla stavovská čest barabů. 

Pivo BARABA je stejné jako ti, podle kterých dostalo název. Je naše a naše zůstane. Je živé, vaříme ho u nás, z pramenité vody, moravského sladu, českého chmele a jemných pivovarských kvasnic. Nikoho odjinud k tomu nepotřebujeme. Stojí za ním poctivá práce, znalosti, zkušenosti a láska k řemeslu. Pivo BARABA má přirozenou sílu a zanechá dojem.